donderdag, oktober 26

Weer een stapje verder...

Het schepencollege keurde vorige week de beslissing goed om ons bibliotheeksysteem aan te passen. Dit betekent dat we in het voorjaar van 2007 kunnen overschakelen naar een systeem waarbij we u als lener heel wat extra kunnen bieden. Wat u precies mag verwachten, verneemt u uitgebreid als het zover is maar we halen toch graag al enkele puntjes aan die er aan staan te komen.
Met dit nieuwe systeem kunt u voortaan onze catalogus thuis via het internet raadplegen, heel handig om te zien of een boek of een dvd al dan niet binnen is.
U zal de uitleentermijn van thuis uit kunnen verlengen en als een werk is uitgeleend, kunt u het reserveren.
Als een gereserveerd werk ingeleverd wordt, kunt u op de hoogte gebracht worden via een telefoontje, mailtje of sms, al naargelang uw keuze.
In de nabije toekomst worden de beschrijvingen in de publiekscatalogus aangevuld met de cover van het werk en een korte inhoud. U krijgt ook linken naar het internet en databanken...
U kunt in onze catalogus uw mening kwijt over het werk dat u gelezen of bekeken hebt én u wordt getipt op gelijkaardige boeken of films.
Nog even wachten dus, maar we houden u beslist op de hoogte.
Wil u al een voorproefje ? De volgende bibliotheken werken nu al met dit nieuwe systeem : Lommel, Turnhout, Beerse

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Knap dat de gemeente hierin wil investeren!

Unknown zei

Gefeliciteerd met de nieuwe functies in jullie online catalogus. De functie om je mening te kunnen geven over een boek daar wachtte ik al lang op. Toch 1 opmerking: een score van 1 tot 10 is veel te uitgebreid. Vraag iemand 5 keer hetzelfe boek een score te geven van 1 tot 10 en je komt steeds op veschillende scores ..
goed/slecht is het andere uiterste, goed,neutraal,slecht is werkbaar maar wil je een meer genuanceerd oordeel dan zou ik nooit verder gaan dan een score van 1 tot 5. Ook voor de respons is dit beter geloof ik kiezen tussen 1..5 is een kleinere inspanning dan kiezen van 1..10.
mvg
Roger Boeken