dinsdag, augustus 7

Films in de bib: de najaarsprogrammatie!

Ook dit najaar vertonen we in samenwerking met Opendoek en ons Gemeenschapscentrum vier films.
We starten op donderdag 20 september met A Separation, de Iraanse film die o.a. bekroond werd met de Oscar voor beste buitenlandse film.

Op 18 oktober vertonen we in samenwerking met 11.11.11 de documentaire Stand van de sterren.Op 15 november Tot altijd van Nic Balthazar over het leven van Mario Verstraete en we sluiten af op 20 december  met Extremely loud and incredibily close, de verfilming van Jonathan Safran Foer's bestseller.


A Seperation
Donderdag 20 september 2012


De vrouw van Nader wil samen met hem en hun dochter Iran verlaten. Ze heeft alles al geregeld en staat erop om in het buitenland een nieuw leven te beginnen. Nader  heeft echter zijn bedenkingen. Hij is bezorgd over zijn demente vader en hij wil hem niet aan zijn lot overlaten. Hij besluit daarom dat het gezin thuis moet blijven. Zijn vrouw is het hier niet mee eens en weigert nog langer met hem samen te wonen.
Nadat zijn vrouw hem heeft verlaten, huurt Nader een jonge vrouw in om voor zijn zieke vader te zorgen. Hij komt al snel terecht in een web van leugens, manipulatie en confrontaties.
Een messcherpe analyse van de Iraanse samenleving.
Winnaar van de Gouden Beer, Golden Globe en een Oscar! Een groots en intiem drama, een verbluffende filmervaring.
De filmvoorstellingen beginnen steeds om 20.00u
Inkom: 2.00 €
Locatie: Gemeenschapscentrum Malle,
Sint-Jozeflei 26, 2390 Malle
Reserveren aanbevolen!
Tel. 03-309.93.50 of malle@bibliotheek.be

Geen opmerkingen: