donderdag, december 12

Tickets voor feestbus oudjaar te koop in de bib

De eindejaarsfeesten zijn weer in aantocht.
Als je op 31 december gebruik wil maken van de bussen en trams van De Lijn dan heb je daarvoor een feestbusticket nodig.
In onze bibliotheek kan je dit ticket kopen voor de prijs van 3,00 EUR. Hiermee kan je vanaf 18 uur op 31 december tot middernacht op 1 januari onbeperkt reizen.

We wensen je veel en veilig feestplezier!

Interbibliothecair lenen is vanaf 2014 niet meer gratis.

Als een boek in onze bibliotheek niet aanwezig is, dan is er de mogelijkheid om dit via onze bibliotheek  in een andere bibliotheek aan te vragen. Dat noemen we interbibliothecair leenverkeer, of kortweg IBL.
Deze service was steeds gratis maar door een wijziging in het subsidiereglement van het provinciebestuur zijn we verplicht vanaf 1 januari 2014 hiervoor 1.50 € per aanvraag door te rekenen.
Die 1.50 € betaal je wanneer je de aanvraag doet, dus vooraf.
Uiteraard blijft het systeem van interbibliothecair leenverkeer bestaan. Het geeft ons de mogelijkheid om snel (meestal tussen 2 à 5 werkdagen) boeken die wij niet hebben toch aan jou te bezorgen.
Dvd's of luisterboeken kunnen niet via IBL aangevraagd worden.
Voor artikels uit tijdschriften blijft het zo dat de prijs per kopie afhankelijk is van de leverende bibliotheek.

dinsdag, december 10

Thuis het krantenarchief van je bib inkijken? Ja hoor, het kan!


In onze bibliotheek kan je elke dag de gewone krant komen lezen, maar we hebben ook een abonnement op Gopress, een digitaal krantenarchief (voorheen Mediargus).
In Gopress vind je een archief van alle Vlaamse kranten en de Roularta-tijdschriften (Knack, Trends,..). Gopress is beschikbaar op al onze internetpc’s.
Maar… vanaf nu kan je ook thuis het krantenarchief raadplegen. Hiervoor heb je een code nodig en die kan je in onze bibliotheek komen ophalen. Deze code is gratis en hoef je maar één keer in te geven. Dan kan je een heel jaar lang uitgebreid spitten in dit krantenarchief.
Meer info in onze bibliotheken!

Sluitingsdagen eindejaarsperiode

Onze bibliotheken zijn tijdens de eindejaarsperiode gesloten op:
- dinsdag 24 december, woensdag 25 december en donderdag 26 december
- dinsdag 31 december en woensdag 1 januari.

We wensen je fijne feestdagen!