woensdag, december 12

Winnaars Enquête Bibliotheekweek


Tijdens de voorbije Bibliotheekweek konden onze bibklanten een mini-enquête invullen.  We stelden daarin vijf vragen.
Op de vraag “Hoe ziet er de bibliotheek van de toekomst uit?  kwamen twee antwoorden het vaakst terug. Onze klanten willen heel graag een aparte leeshoek waar het rustig zitten is, waar er iets te drinken is en waar je ontspannen kan zitten lezen.  Maar ze vinden ook dat de bibliotheek van de toekomst veel boeken, actuele tijdschriften en kranten moet hebben.
Op de vraag of ze E-boeken willen lenen via de bibliotheek antwoordde 45 % ja, 50 % nee en 5% twijfelde.
Op de vraag “Welke activiteiten vind je dat onze bibliotheken nog kan organiseren in de toekomst?” antwoordden de meeste mensen dat het momenteel prima is zo. Leuke voorstellen waren o.a. boekentips per mail of of op een “boekentipavond” en interbibliothecair leenverkeer met Waalse bibliotheken.
“Wat missen jullie momenteel in onze bibliotheken?” was de vierde vraag en ook hier kwam die gezellige, rustige leeshoek het meest uit de bus. We noteerden ook nog: meer ruimte, leesmomenten zonder uitleningen, een boekenbrievenbus.
Op  de vraag “Wat apprecieer je het meest?” waren de meeste klanten unaniem:
de vriendelijke service, de persoonlijke aanpak en het contact met de bibmensen, de sfeer, het uitgebreide en actuele aanbod en de kennis van zaken.  (bloos, bloos, bloos…)
Enkele onschuldige handen (leden van het beheersorgaan)  trokken uit alle inzendingen vijf winnaars die we heel graag belonen met een boekenbon t.w.v. 25 €. Dit zijn de gelukkigen:
- Lieve Hendrix
- Greet de Houwer
- Julie Gevaert
- Rita Dens
- Noa de Paepe
Van harte gefeliciteerd! De boekenbonnen kunnen tijdens de openingsuren afgehaald worden in de bib.