donderdag, februari 16

Beestig Boekenfestijn



Van 10 tot en met 25 maart vindt het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen plaats: de Jeugdboekenweek. Dit jaar heeft het boekenfeest als thema “dieren”.
In onze bibliotheek organiseren we weer tal van activiteiten voor de scholen.
De leerlingen van het vijfde leerjaar gaan in een spannend spel op zoek naar de moordenaar van de kat van de bibliothecaris. Voor de andere leerjaren zijn er doeboekjes en wedstrijden waarmee er mooie prijzen gewonnen kunnen worden.
Tijdens de Jeugdboekenweek staan er ook twee lezingen op het programma. Meneer Zee ruilt het strand even in voor Malle en komt vertellen “Waarom een tafel geen dier is”. Zijn theatervoorstellling belooft weer spetterend speciaal te worden. Verder komt Wouter Kersbergen de leerlingen van het eerste leerjaar over zijn boeken vertellen.
Het belooft dus zeker een beestige boekenweek te worden!

woensdag, februari 8

Film in de bib: de voorjaarscyclus!



16 februari is het weer zover. Dan starten we met onze voorjaarscyclus "Film in de bib".
We gaan van start met de meervoudige Oscarwinnaar "The King's Speech".
Meteen na het overlijden van zijn vader en het oneervolle aftreden van zijn broer Edward wordt Bertie (Colin Firth) gekroond tot Koning George VI van Engeland. Zijn land staat op dat moment aan de vooravond van een oorlog en het volk wil een krachtdadig leider. Koning George VI heeft al gans z'n leven een ernstig stotterprobleem en z'n vrouw besluit contact te zoeken met de excentrieke logopedist Lionel Logue. Dankzij hem ontwikkelt de Koning niet alleen het vertrouwen in zijn stem om het volk toe te spreken, ook ontwikkelt er zich een hechte vriendschap tussen George en Lionel.


Op donderdag 15 maart 2012 vertonen we de film "Le gamin au vélo" van de Belgische broers Dardenne. Een meeslepende, aandoenlijke en diepmenselijke film over de elfjarige Cyril, die in een kindertehuis wordt gedropt en z'n ontmoeting met de coiffeuse Samantha. Wie van eerder werk van de broers Dardenne genoten heeft, weet dat hij deze film niet mag missen.


Tijdens het weekend van 31 maart 2012 zetten alle Malse jeugdbewegingen hun gemeenschappelijk jaarthema "Armoede is een onrecht" in de kijker. In dit kader vertonen we "No et moi", een intrigerend verhaal over de innige, maar gevaarlijke vriendschap tussen Lou, een hoogbegaafd meisje uit de Parijse middenklasse en No die dakloos is, drinkt, rookt en pillen slikt. Deze film vertonen we i.s.m. Jeugddienst Malle.


De laatste film van deze cyclus is Norwegian Wood, een film naar het gelijknamige boek van Haruki Murakami. Dit indringend verhaal over romantiek, volwassenheid en over de onmogelijke en dappere liefde van een jonge man vertonen we op donderdag 19 april 2012.


Alle filmvertoningen starten om 20.00u en vinden plaats in zaal A van het Gemeenschapscentrum, Sint-Jozeflei 26 te Westmalle.
De inkom is 2.00 €.
Reserveren aanbevolen en dat kan via malle@bibliotheek.be of 03-309.93.50.
Deze filmvertoningen zijn een samenwerking van Gemeenschapscentrum en Bibliotheek Malle en Open Doek Turnhout.