maandag, september 12

Film in de bib - Des hommes et des dieux - 22 september

Op donderdagavond 22 september 2011 starten we onze najaarscyclus "Film in de bib" met de film "Des hommes et des dieux" van Xavier Beauvois die in Cannes ondermeer de Grote Prijs van de Jury won en er algemeen bewierookt werd.
Een zeer ingetogen film over een groep Franse monniken die in het fundamentalische Algerije van 1996 aan de slag blijven ook al worden ze constant door terroristen bedreigd.
Ze zijn bang, klampen zich vast aan elkaar en hun geloof, en brengen de dagen door met hulp aan de plaatselijke bevolking, gebeden en hypnotiserende koorgezangen.
De knagende twijfels, de slopende stilte en de traagheid van de tijd die tikt als een bom geven de film een spanning zonder dat er veel actie bij te pas komt.
Een meesterwerk!

Inkom: 2.00 €
Reserveren via malle@bibliotheek.be of 03-309.93.50
Een organisatie van GC en Bib Malle i.s.m. Opendoek Turnhout

woensdag, september 7

Bibliotheekweek op komst!

Dankzij de bib… blijf ik bij, ook zonder tijdschrifen- of krantenabonnement.
Dankzij de bib… geniet ik van de mooiste filmklassiekers.
Dankzij de bib… vind ik alle informatie voor mijn spreekbeurt.
Dankzij de bib… ben ik een fanatiek lezer zonder dat het me een fortuin kost.
Dankzij de bib… doe ik nog eens een babbeltje met mensen die ik uit het oog verloor.

De bibliotheekweek 2011 komt eraan. Van 15 tot 23 oktober vaart de campagne onder de vlag “Dankzij de bib…” Alle Vlaamse bibliotheken focussen dit jaar op de relatie tussen klanten en de bib.
Wat heb jij, als klant, te danken aan de bib? Hoe heeft de bib jouw leven veranderd… in kleine of grote zin? Welk aspect van de bibliotheek zou je absoluut niet meer kunnen missen?

Traditiegetrouw starten we op zaterdag 15 oktober de Bibliotheekweek met een verwendag voor trouwe en nieuwe leden. Wij zorgen graag weer voor een hapje en een drankje.
Op maandag 17 oktober ontvangen we in de Sint-Martinuspastorij schrijver Erik Vlaminck voor een lezing over z’n boeken Brandlucht en Suikerspin. We starten om 20.00u, de inkom bedraagt 2.00 €, reserveren aanbevolen.
Op donderdag 20 oktober vertonen we in samenwerking met 11.11.11 en ons Gemeenschapscentrum de film Home van de beroemde fotograaf en filmer Yann Arthus Bertrand.
Deze filmvoorstelling vindt plaats in de bibliotheek van Westmalle, de inkom bedraagt 2.00 €, reserveren aanbevolen.

De ganse bibliotheekweek (en ook iets langer) kan je in onze bibliotheken vijf e-readers komen uittesten. Als je wil weten of het digitale lezen iets voor jou is, moet je zeker langskomen. We leggen je graag alle mogelijkheden uit! Van 15 tot en met 22 oktober in bib Westmalle, van 24 tot 29 oktober in bib Oostmalle.

En ook dit jaar zorgen we er weer voor dat je tijdens deze bibliotheekweek helemaal niks hoeft te betalen om dvd’s uit te lenen. Een buitenkansje voor alle filmliefhebbers.

In bib vind je ook een leuke “Dankzij de bib”-flyer. Schrijf hierop wat de bib voor jou betekent en bezorg ons dit formulier tijdens de bibliotheekweek. Uit alle inzendingen kiezen we 10 prijswinnaars.
Dankzij de bib ben jij dat misschien wel!

Dus “Dankzij de bib…” is er tijdens deze bibliotheekweek weer heel wat te beleven, mis het niet!