donderdag, augustus 25

Films in de bibliotheek... de nieuwe najaarscyclus

Vanaf 22 september gaan we weer van start met onze filmvertoningen in de bibliotheek. Dit najaar geen drie maar wel vier voorstellingen.
We starten op 22 september met de film "Des hommes et des dieux", een film van Xavier Beauvois die in Cannes onder meer de Grote Prijs van de Jury won en algemeen bewierookt werd.
Deze zeer ingetogen film over een groep Franse monniken die in het fundamentalistische Algerije van 1996 aan de slag blijven ook al worden ze constant door terroristen bedreigd, is een meesterwerk!


Op donderdag 20 oktober vertonen we de film "Home" van de beroemde natuurfotograaf Yann Arthus-Bertrand.  Wat is er allemaal aan de hand met de aarde en in welke mate heeft de komst van de mens het natuurlijk evenwicht verstoord? Deze documentaire vertonen we in samenwerking met 11.11.11 Malle.

Op donderdag 17 november is het de beurt aan "California Dreamin'".
Tijdens de NATO-bombardementen op Joegoslaviƫ als gevolg van de Kosovo-crisis wordt op het Roemeense platteland een Amerikaans militair transport op een zijspoor gezet door een eigenzinnige stationschef. Een burlesque allegorie over machtmisbruik, bureaucratie en corruptie.


 
We sluiten onze najaarscyclus op donderdag 15 december af met "Adem", een Vlaamse film van Hans Van Nuffel over twee broers die lijden aan eenzelfde generische ziekte die hun longen langzaam sloopt.
Een meeslepend, romantisch, grappig en hartverscheurend drama over weinig tijd hebben en niets willen missen.

En u wil vast deze films ook niet missen. Reserveren is aanbevolen (malle@bibliotheek.be of 03 3099350).
Alle films worden vertoond in de bibliotheek van Westmalle maar als er teveel reserveringen binnenkomen verhuizen we naar de zaal boven de bibliotheek. Wij zorgen voor gratis hapjes en bijna gratis drankjes...

Een samenwerking van Opendoek Turnhout, Gemeenschapscentrum en Bibliotheek Malle.

maandag, augustus 22

Schrijver op bezoek! Erik Vlaminck over Brandlucht & Suikerspin

Diegenen die Erik Vlamincks roman “Suikerspin” hebben gelezen, zijn al een tijdje aan het uitkijken naar een opvolger van deze monumentale roman. Hun geduld wordt beloond: dit najaar verschijnt z’n nieuwste roman: “Brandlucht”.

Het hoofdpersonage Elly, groeit op in Canada, maar heeft een Belgische vader en Nederlandse moeder. Ze worstelt heel erg met haar identiteit en klampt zich vast aan haar eigen vaderloze dochter Elly.
Ze raakt verstrikt in het verleden en probeert de schepen achter zich te verbranden, met verschrikkelijke gevolgen.

Om “Brandlucht” te kunnen schrijven verbleef Vlaminck in Canada, in de streek rond London Ontario, waar veel veel Vlaamse en Nederlandse emigranten wonen. Hun vaak verstarde en met heimwee doordrenkte leefwereld vormt het decor voor “Brandlucht”
Net als in “Suikerspin” heeft Vlaminck ervoor gekozen om een boek te schrijven met een verhaal, met een donkere ondergrond, maar ook met de nodige humor.
Op maandag 17 oktober, tijdens de Bibliotheekweek, komt Erik Vlaminck naar de Sint-Martinuspastorij om over beide boeken te vertellen.
We starten om 20u, de inkomprijs bedraagt 2 €.
Reserveren kan via malle@bibliotheek.be , 03 3099350 of bij een bezoekje aan de bib.