woensdag, juli 20

Een verwittigd lener is er twee waard!

Ons bibliotheeksysteem is uitgebreid met een nieuwe service.
Enkele dagen voor de vervaldatum van je geleende werken ontvang je van ons een mailtje met daarin die boodschap. Je kan dan nog snel even naar de bib of als je geen tijd hebt kan je je boeken of dvd’s verlengen.
We hebben daarvoor natuurlijk wel je mailadres nodig. Als we dat nog niet hebben mag je het bij een volgende bibliotheekbezoek laten aanpassen ofwel kan je het ook zelf via de webcatalogus invullen.
Hoe ga je daarvoor te werk?
Surf naar http://malle.bibliotheek.be/, klik op gebruikersacties, vul de barcode van je lidkaart en je geboortedatum in en klik op “Persoonlijke gegevens”. Als je nu op de knop “Wijzig gegevens” klikt, kan je het mailadres invullen of eventueel aanpassen.
Wij zorgen er dan voor dat binnenkort er enkele dagen voor de vervaldatum een mailtje naar je komt.
Een verwittigd lener is… een lener die geen boetes betaalt.

dinsdag, juli 5

Het beest van Malle

Beeldend kunstenaar Aad van Rijnsbergen en Mallenaar Walter Vermeylen organiseerden in 2007 een tentoonstelling in de Oude Pastorij in Westmalle. Daar kregen ze de idee om iets te doen rond een schilderij van Aad met de titel "Het Beest van Malle".
De droom van Aad en Walter was om de jeugd een eigen verhaal, een mythe te laten vertellen over een goedmenend beest, iets tussen wolf, hond en leeuw in, dat over Malle waakt. Samen met de leerkrachten en de leerlingen van de zesde leerjaren van de scholen van Malle werd deze droom werkelijkheid.
Het resultaat was vorige maand te zien in de Oude Pastorij maar nu is er ook het boek "Het beest van Malle" met daarin de schilderijen, de gedichten en verhalen van alle leerlingen. In onze bib vind je zes exemplaren van dit bijzonder kleurrijke boek met prachtige verhalen en gedichten!