woensdag, september 29

Een bibliotheekweek vol onverwachte ontmoetingen!

Hey, kom jij ook in de bib?
Oh, hebben jullie dat nieuwe boek nu al?
Tiens, ik wist niet dat jullie ook films hadden!


Uitspraken die we wel vaker horen in onze bibliotheek.
Bibliotheken zijn immers de ontmoetingsplaatsen bij uitstek. Je ontmoet er niet alleen je buren, je vrienden maar je botst er ook op heerlijke verhalen, spannende films, interessante artikels en nog zoveel meer.

Tijdens de bibweek van 2010 zetten we die onverwachte ontmoetingen in de kijker.
“De Bib – Vol onverwachte ontmoetingen” is de slogan van de bibliotheekweek die loopt van 16 tot 24 oktober 2010.

Naar goede gewoonte starten we op zaterdag 16 oktober met de verwendag. Voor iedereen hebben we dan een leuke attentie, een lekker hapje en drankje.


Op woensdag 20 oktober krijgen we radiopresentatrice Friedl’ Lesage op bezoek. In haar boekenprogramma op Radio1 ontmoette ze meer dan veertig interessante Vlaamse en Nederlandse lezers en zij komt ons alles vertellen over deze boekenbelevenissen.
Afspraak in het Gemeenschapscentrum Westmalle om 20u – Inkom 2.00 €
Op donderdag 21 oktober hebben we onze tweede film van dit najaar: Caos Calmo, de verfilming van het boek Kalme Chaos. Trouwe lezers weten dat ze dit niet mogen missen.

Tijdens de ganse bibliotheekweek kan je gratis dvd’s, luisterboeken en cd-roms lenen (max. 6 per lenerskaart) en we hebben ook nog leuke wedstrijden en toffe themastands.

Samen met de andere bibliotheken is er een grote Facebookcampagne, waar je via onze Facebookpagina (http://www.facebook.com/bibliotheek.malle) aan kunt deelnemen. Je wordt uitgedaagd om je favoriete zin, uitspraak uit een film, boek of lied te posten. Andere deelnemers kunnen daar op reageren en zo ontstaat er een lopend vuurtje op Facebook. Bovendien kan je met deze actie een design-boekenrek van Kartell winnen, doen dus!
Redenen genoeg dus om tijdens deze bibweek binnen te stappen in onze bibliotheken.
En de glimlach van onze bibliotheekmedewerkers? Die krijg je er gratis bovenop!
’t Leven kan toch mooi zijn!

dinsdag, september 7

Films in de bib - The Reader - 23 september


The Reader is een film uit 2008 onder regie van Stephen Daldry. Het verhaal is gebaseerd op het boek "Der Vorleser" (1995) van Bernhard Schlink.

In Duitsland, na de Tweede Wereldoorlog, begint de 15-jarige Michael een gepassioneerde, maar heimelijke affaire met de veel oudere Hanna. Hun relatie wordt intenser wanneer ze hun gezamenlijke liefde voor boeken ontdekken. Elke avond leest Michael zijn geliefde Hanna voor uit de wereldliteratuur. Ondanks hun innige band is Hanna op een dag spoorloos verdwenen.
Michael blijft aangeslagen achter.

Jaren later komt Michael haar opnieuw tegen, wanneer hij als een rechtenstudent een proces tegen oorlogscriminelen bijwoont. Hanna is een van de beklaagden.
Michael ontdekt een diep geheim over de vrouw die hij ooit liefhad...

Deze film werd internationaal geprezen en bekroond met een Oscar, een Bafta en een Golden Globe voor hoofdrolspeelster Kate Winslet.

Donderdag 23 september 2010, 20.00 u

Bibliotheek Westmalle, Sint-Jozeflei 26

Inkom: 2,00 EUR

Reserveren aanbevolen (max. 50 personen)

Meer info? malle@bibliotheek.be of 033099350