maandag, januari 25

Wie wordt de slimste quizploeg van Malle?

In maart is het weer zover, dan komt de Jeugdboekenweek er aan! Jaarlijks heeft deze veertiendaagse week (euh... ja, veertiendaagse week) een ander thema. Dit jaar is het "Kinderrechten", met als slogan "Recht op boeken!". Het recht op mooie boeken en verhalen mag dan een luxe lijken, maar dat is het helemaal niet!

Om van deze Jeugdboekenweek een onvergetelijk Jeugdboekenfeest te maken, organiseert de Werkgroep Kempense Bibliotheken de 3de Bibquiz voor kinderen van het 5de en 6de leerjaar.
In onze gemeente gaan we op vrijdag 5 februari op zoek naar de slimste quizploeg zodat we die op de grote finale, zondag 28 maart 2010, in de Sporthal van Laakdal de kleuren van onze gemeente kunnen laten verdedigen.

11 ploegen van vier Malse scholen strijden dus op vrijdag 5 februari in het Gemeenschapscentrum van Westmalle (boven de bibliotheek) om de titel van de "Slimste Quizploeg van Malle.
We starten met de quiz om 19u30 stipt en vermoeden dat die afgelopen is rond half elf.
Alle supporters zijn welkom!

O ja, de opbrengst van de quiz gaat naar een goed doel! We steunen met alle Kempense bibliotheken het boekenproject "Pedro Pernambuco", waarbij er boeken worden gekocht voor Braziliaanse kinderen. Want ook zij hebben "Recht op Boeken!"

maandag, januari 18

Gedichtendag 2010

Op donderdag 28 januari 2010 is het Gedichtendag en wordt de Herman De Coninckprijs voor het beste gedicht van 2009 uitgereikt.
Net zoals de vorige jaren kan je uit een selectie van vijf gedichten je favoriete gedicht kiezen.
De winnaars ontvangen een boekencheque en maken kans op een inkomticket voor de Slotshow in de Arenbergschouwburg te Antwerpen.
Op http://www.boek.be/herman-de-coninckprijs-2010-stem-en-win vind je een link naar de vijf geselecteerde gedichten en kan je je stem uitbrengen.
Ben je op donderdag 28 januari in de buurt van een boekhandel, spring dan zeker even binnen, er ligt een poster met het winnende gedicht voor je klaar!