dinsdag, september 29

Bibliotheekweek op komst

Van 10 tot 18 oktober rolt onze bib, samen met alle Vlaamse en Brusselse bibliotheken, weer de rode loper uit voor ons trouwe en nieuwe publiek.
Dan is het tijd voor de Bibliotheekweek, een week vol verwennerij en verrassende ontmoetingen. Wat valt er allemaal te beleven?
- Onze Bibweek start op zaterdag 10 oktober. Naar goede gewoonte verwennen we al onze bezoekers de eerste dag van de Bibweek met een hapje, een drankje en een leuke attentie. Ook dit jaar doen we dat weer in samenwerking met de Wereldwinkel. Zij trakteren met heerlijke, exotische én eerlijke snoepjes en drankjes. Je kunt dan ook proeven van de overheerlijke én Malse tornadokoekjes van de Oostmalse bakkerij De Korenbloem.Er is koffie, thee en vruchtensapjes voor iedereen.Deze verwendag is enkel op zaterdag 10 oktober, mis het zeker niet!
- Voor iedereen die lid wordt tijdens deze bibliotheekweek hebben we een mooie en unieke verjaardagskalender klaar liggen.
- Tijdens de ganse bibliotheekweek mag je onze dvd’s, cd-roms en luisterboeken gratis lenen. Je mag er maximum 6 per lenerskaart lenen.
- Neem zeker deel aan onze foto- en kalenderquiz. Je kunt er boekenbons (t.w.v. 20 €), dvdbons (t.w.v. 15 €) en verjaardagskalenders (onschatbaar…) mee winnen.
- Op woensdag 21 oktober (net buiten de bibliotheekweek) heten we je van harte welkom op de zolder van de Sint-Martinuspastorij. Daar kan je genieten van de prachtfilm “The Song of Sparrows”. Toegang: 2 €. Aanvang 20u. Reserveren aanbevolen (max. 50 plaatsen).

Redenen genoeg dus om tijdens deze bibweek binnen te stappen in onze bibliotheken. En de glimlach van onze bibliotheekmedewerkers? Die krijg je er gratis bovenop! ’t Leven kan toch mooi zijn…

woensdag, september 16

De mooiste zin

“Ik volg de cadans van mijn handschrift en zoek naar de in letters gestolde, kwezelachtige wellust van het meisje dat ik ooit geweest moet zijn, het wicht dat op de drempel van haar adolescentie haar schriftuur even strak aantrok als de dunne lederen veters waarmee ze haar laarsjes dichtreeg – hoe ze het vlees van het woord in de baleinen van de zinsbouw dwong, tot haar eigen lijf vol striemen stond en ze naar uitbraak verlangde.”
Met deze 75 woorden uit Godenslaap wint Erwin Mortier 75 € én de TZUM-prijs 2009 voor de mooiste zin.

dinsdag, september 15

Films op de zolder - Gomorra

Op woensdag 23 september 2009 starten we onze najaarscyclus met Opendoekfilms op de zolder van de Sint-Martinuspastorij.
Gomorra is de veelbesproken en meermaals bekroonde verfilming van het boek van journalist Roberto Saviano over de werkwijze van de Napolitaanse maffia.

Matteo Garrone toont in zijn film enkele van de verhalen uit het boek. Met een korte blik in de levens van gewone mensen schetst hij een weinig romantisch beeld van het leven in de Napolitaanse voorsteden. Iedereen zit vast in het web van de maffia en probeert met korte momenten van plezier te ontsnappen aan dreiging en armoede.
De waargebeurde verhalen worden realistisch, in documentaire stijl, neergezet door niet-professionele acteurs.
Een aangrijpende en indrukwekkende film.

Woensdag 23 september 2009, 20.00 uur
Sint-Martinuspastorij, Berckhovenstraat 11, Westmalle
Inkom: 2,00 EUR
Reserveren aanbevolen (max. 50 personen)
Tel. 03-312.33.75 (GC) of 03-309.93.50 (Bib)
malle @bibliotheek.be

Volgende films in de Sint-Martinuspastorij
- woensdag 21 oktober: Song of Sparrows
- woensdag 18 november: Slumdog Millionaire

maandag, september 14

1001 boeken...

In "1001 boeken die je gelezen moet hebben!" staan ... 1001 boeken die je gelezen moet hebben. 1001 boeken waarvan schrijvers, critici en journalisten vinden dat je ze absoluut moet gelezen hebben voor je sterft.
Wij hebben een selectie gemaakt uit hun keuze en ze voor jou in een themastandje gezet.
Wil je je schaarse leestijd zo nuttig mogelijk gebruiken, wandel dan zeker eens langs dit rek en pik er eentje uit... Nu nog 1000... je hebt nog alle tijd!