woensdag, mei 23

Bibbezoek

Het eerste leerjaar is een spannende bedoening. Niet alleen voor de kinderen maar ook voor hun ouders. Gaat het allemaal wel lukken met het leren schrijven, krijgen ze alle cijfertjes wel goed opgeteld, en zeker niet onbelangrijk voor onze sector, gaat het vlot met het lezen. Naar onze mening gaat het prima met dat lezen in onze Malse lagere scholen. De leerlingen brengen allemaal op geregelde tijdstippen een bezoek aaan de bib en lenen (en hopelijk ook lezen) heel wat boeken. Om ouders wegwijs te maken in dat lezen en lenen in de bib nodigen we ze weleens uit. Op 23 mei jl. was het de beurt aan de ouders van de leerlingen van het eerste leerjaar van Basisschool Mariagaarde. Zij kregen niet alleen een tasje koffie maar ook heel wat uitleg over hoe het allemaal werkt in onze bib en waar zij de boeken, cd-roms en dvd's voor hun kleine koters kunnen terugvinden. Gelukkig kwam de directrice van de school even langs met haar fototoestel en legde ze dit bezoekje van de ouders én de kinderen vast op de digitale plaat. Het resultaat kunt u zien op de fotopagina van de website van Basisschool Mariagaarde.

maandag, mei 14

De Luisterlezerbus op bezoek!

Luisterlezerbus MalleMeer dan 250 kleuters van onze basisscholen brachten op 7 en 14 mei een bezoek aan de Luisterlezerbus. Maandag 7 mei stond ze geparkeerd in Oostmalle en konden de kinderen van Immaculata en 't Park hun "boekenhartje" ophalen in de mooi versierde lijnbus. Maandag 14 mei was het de beurt aan de kleuters van het Sint-Jan Berchmanscollege, de Horizon en Mariagaarde in Westmalle. Selle de Vos en Ilke trakteerden de kinderen op de avonturen van Toontje, wij trakteerden hen nadien nog op een lekker drankje en knabbeltje in onze bib.
Foto's van deze twee bijzonder fijne dagen vindt u op deze pagina: http://www.flickr.com/photos/8289329@N03/sets/72157600214025299/
Wenst u ze als een diashow te zien, klik dan hier.

Het project "Luisterlezer" was een samenwerking tussen de bibliotheken van Schilde, Zoersel, Lille, Ranst, Wijnegem en Malle en werd gesubsidieerd door het Provinciaal Bibliotheekcentrum Vrieselhof.