vrijdag, april 20

Koude rillingen

tekening strip S1ngleKijk... daar krijgen wij nu koude rillingen van.
En zeggen dat we net de hele reeks van S1ngle hebben aangekocht.

dinsdag, april 17

Boekenwijsheid

Hoe zit het met de literatuurkennis van de gemiddelde Vlaming?
Wie schreef "Het verdriet van België"?
Hoe goed kent de Vlaming zijn klassiekers?
Hoe gingen die titels ook alweer: De Kapellekes.... , Kartonnen ....., Alles moet....
Schalkse Ruiters Tom Lenaerts en Bart de Pauw gingen op onderzoek.

Webcatalogus

U kunt onze webcatalogus steeds raadplegen via
malle.bibliotheek.be maar we hebben gemerkt dat dit tussen 23.00 u en middernacht niet mogelijk is.
Raar, dachten we, maar ondertussen hebben we de oorzaak gevonden. Vanaf 23.00 u worden de back-ups van het bibliotheeksysteem genomen en is het even niet mogelijk om de online-catalogus te bekijken.
Zo... dat weet u ook weeral!

Mooiste openingszin Radio 1

We hadden het er al eerder over, de luisteraars van Radio 1 mochten stemmen over de mooiste openingszin. De winnende zin komt uit "Honderd jaar eenzaamheid" van Gabriel Garcia Marquez :
Vele jaren later, staande voor het vuurpeloton, moest kolonel Aureliano Buendia denken aan die lang vervlogen middag, toen zijn vader hem meenam om kennis te maken met het ijs.
Klinkt inderdaad heel erg mooi maar wat dacht u van de oorspronkelijke Spaanse zin?:
Muchos años después, frente al pelotón de fusilamiento, el coronel Aureliano Buendía había de recordar aquella tarde remota en que su padre lo llevó a conocer el hielo.

dinsdag, april 3

Bib terug open - Webcatalogus online!

't Was een spannende dag vandaag. De mensen van Infor (Geac) waren al vroeg op post om alle pc's in orde te brengen voor het nieuwe bibliotheeksysteem en... hun timing was perfect.
Om half vier deze namiddag was alles klaar en konden we terug uitlenen. Op zo'n moment is het altijd een hele opluchting dat alles naar behoren werkt. Alle parameters staan juist, de ticketprinters werken, alle leengegevens zijn perfect geconverteerd, kortom... het werkt zoals we het hoopten dat het zou werken.
Zelfs onze catalogus is al online raadpleegbaar. Aan de lay-out en enkele toepassingen moeten we nog hard werken maar u kan alvast een kijkje nemen.
Deze link moet u zeker bij uw favorieten zetten : http://malle.bibliotheek.be.
Meer nieuws over de mogelijkheden van onze online-catalogus volgen spoedig.

maandag, april 2

Gemist!

Ondanks al het nieuws in literatuurland zag u daar op onze blog bijzonder weinig van. Dat heeft uiteraard vooral te maken met de conversie en de nieuwe meubels in onze jeugdafdeling. Bovendien zijn ook bibliotheekmensen niet immuun voor griepvirussen.
Wat hebt u allemaal gemist? Een heleboel, vandaar enkele links naar:
- De Gouden Uil
- De Mooiste Openingszin op Radio 1 waarvoor u trouwens nog steeds kunt stemmen.
- De Literaire Lente, al deze boeken liggen eerstdaags in onze bibliotheek.
- Schrijver-performer Geert Beullens die naar aanleiding van de maand van de filosofie en naar het voorbeeld van Diogenes een week lang in een ton zal leven.

... en wellicht nog honderd andere dingen maar die zijn ons ook door alle drukte ontgaan. We hopen dat het net zo is als met het weer, 't zal wel beteren...

Bib gesloten - Stand van zaken 3

Vandaag werd de nieuwe server en het nieuwe bibliotheeksysteem geleverd.
Dat verliep niet onmiddellijk van een leien dakje maar na een tijdje zoeken naar de juiste instellingen lukte het dan toch. Alle gegevens zijn prima geconverteerd en een eerste blik in VubisSmart zag er goed uit. Alles werkt naar behoren maar moet nog wat "gefinetuned" worden. Dat zal iets voor de volgende dagen zijn.
Morgenvoormiddag krijgen we een opleiding in verband met het nieuwe uitleensysteem en dan zijn we er helemaal klaar voor. Om half vier gaat onze bib weer open en zijn we er weer helemaal voor u.
Onze webcatalogus zal ook eerstdaags online zijn. U verneemt er hier en op onze webpagina's alles over.
Alvast veel dank voor uw begrip rond deze sluiting.